Skräddare och modist i Göteborg.

Skräddarns Hus är ett väletablerat skrädderi, eller kreativ studio som vi hellre säger, på Nordhemsgatan 74 i centrala Göteborg. Här formger och tillverkar vi plagg och produkter efter dina egna mått och önskemål.

Du som vill lära nytt eller lära dig mer kan gå kurser hos oss. Du är också välkommen med dina önskemål om kurser hos oss.

Vi anordnar möhippor och andra kreativa kvällar och workshops för dig och ditt företag eller kompisgäng utefter era önskemål, då vi t ex. presenterar vad vi gör och visar hur skräddaren och modisten arbetar.

Du kan även köpa material hos oss. Skräddarns Hus är återförsäljare av kvalitetstyger från James Hare, Holland & Sherry, Loro Piana m fl. Kom upp och se vårt utbud av siden, ull, spetsar, kashmir, linne och skjorttyger. Du kan också köpa vattulin, domestik, tagel, vaddar, kritor, tråd, syringar, vax och andra skrädderi- och modisttillbehör till dina sömnadsprojekt.

Välkommen att kontakta oss!

Varför ska jag välja ett hantverksmässigt tillverkat plagg eller hatt?
Om du har ett favoritplagg som du vill återskapa, och som verkligen tål att användas. Om du vill ha ett unikt plagg som sitter som gjutet på dig, med omsorgsfullt genomtänkta detaljer. Om du har en figur som inte kommer till sin rätt i plagg av standardstorlekar eller måttsydda plagg, så är skräddarsytt lösningen. Känslan av att bära skräddarsytt är oslagbar- kombinationen av materialval, tillskärning, handsömnad och pressteknik både syns tydligt och känns tydligt. Allt arbete utförs med dig som kund i åtanke för att skapa bästa tänkbara produkt med bästa möjliga form.

Vad kostar det och vad betalar jag för?
Vi har två prislistor, en för nysömnad och en för ändringssömnad. Skräddarns Hus är inte den typen av atelje där fokus läggs på att sy snabbt och billigt. Hos oss ligger fokus på hantverk och kund. Vi älskar att sy och vill göra det på ett sätt som skapar den bästa slutprodukten, som i sin tur leder till den största kundnöjdheten. Det gäller både nysömnad och ändringar. Allt arbete utförs på plats i ateljen vid Kaserntorget av hantverkare med rätt utbildning och lång erfarenhet. Möjlighet till delbetalning finns.

Hur går det till om jag vill beställa ett skräddarsytt plagg/hatt hos er?
Boka en tid på Skräddarns Hus för en kostnadsfri konsultation. När vi möts diskuterar vi vad du vill ha. Vad du ska använda plagget till och i vilken miljö. Vi tittar på material och detaljer för modellen. Vi tar dina mått. Vi pratar också om hur plagget ska användas och skötas, och om du har några särskilda önskemål som t ex att plagget ska kunna ändras. Efter mötet gör skräddaren ett kostnadsförslag på arbetskostnad och materialkostnad som du får tacka ja eller nej till. Tackar du ja till kostnadsförslaget så är det ett avtal om att skräddaren ska tillverka plagget och processen sätter igång. Skräddaren konstruerar ett mönster efter dina mått och syr upp en toile (ett provplagg) i lakansväv till första provning. Om toilen sitter bra och det blir som du tänkt dig, finslipar skräddaren på mönstret och skär sedan till i det riktiga materialet. Ett varierande antal provningar följer sedan, då vi tillsammans formger det slutgiltiga plagget.

Hur lång tid tar det?
För ett skräddarsytt plagg från grunden är leveranstiden mellan 2-6 månader, beroende på plaggets komplexitet, hur uppbokade vi på Skräddarns Hus är och hur flexibel du är med att kunna komma på provningar.

Hur gör jag om jag behöver hjälp med att lägga upp ett par byxor?
Du kontaktar du oss med din förfrågan så bokar en av våra skräddare tid med dig för bedömning och prisförslag på plats. Eventuellt kan det behövas en delprovning för att ändringen ska bli så bra som möjligt.

Kan jag lämna in ett gammalt plagg för renovering?
Absolut! Ju äldre, desto bättre. Vi har renoverat och byggt om massor av gamla plagg som på så sätt fått ett liv extra. Lämna gärna in din vinterrock hos hos för totalrenovering- foderbyte, fickpåsbyte, knappbyte och eventuellt kortning eller annan modifiering. Har du lyckats komma över en skatt på mormors vind eller i vintagebutiken som du vill lämna in för varsam renovering eller för att bygga om, är du extra varmt välkommen. Vi värnar om originaldetaljer, t ex att byta ut ett handsytt metallblixtlås i en gammal klänning mot detsamma, istället för att sy i ett dolt blixtlås av plast. Men det är alltid du som bestämmer vad du vill att skräddaren ska göra med ditt plagg.

Vilka öppettider har ni?
Ateljén har inga fasta öppettider. Du är välkommen att kontakta oss för att boka en tid för besök.

 

 

0703 - 132 770

Nordhemsgatan 74, 413 09 GÖTEBORG

Skräddare och modist i Göteborg.